Hosting

Zonder webhosting geen website. Met je webhosting wordt kortgezegd geregeld dat de website in de lucht is, bezocht kan worden en dat er een e-mailaccount met @website.nl gecreëerd kan worden.

Wij verzorgen de webhosting voor onze klanten. Webhosting houdt in dat je opslag, rekenkracht en geheugen van een server huurt. Wij zorgen er voor dat deze server beveiligd is, onderhouden wordt en geüpdatet wordt. 

Er zijn verschillende keuzes te maken in webhosting. We lichten die graag toe met een vergelijking.

Vergelijking

De drukke winkelstraat

Wanneer je een winkel wilt beginnen, dan huur je een pand in een winkelstraat in de stad. Je richt je winkel in, zorgt dat alles er netjes uit ziet en opent de deuren.

Mensen zijn nieuwsgierig en de eerste bezoekers komen je winkel binnen. Ze kopen wat en vertellen anderen over hun bezoek. Daarnaast ga jij aan de slag met je marketing, om nog meer mensen naar je winkel te krijgen.

En het werkt! Er wordt steeds meer verkocht in je winkel, waardoor je je kantoortje al hebt opgeofferd om magazijn van te maken, welke inmiddels bomvol staat met voorraad. Ook in de winkel zelf wordt het drukker en drukker met bezoekers. Je marketing werpt zijn vruchten af, maar het wordt zo druk, dat het je tegen begint te staan. Je ziet dat sommige mensen je winkel wel inkomen, maar ook snel weer naar buiten lopen vanwege de drukte.

Je gaat je oriënteren op een nieuw en groter winkelpand verderop in de straat. Je hebt een mooi pand gevonden met twee verdiepingen, waar je voorlopig lekker door kunt groeien. 

Vergelijking

De online winkelstraat

Online is er ook sprake van een soort winkelstraat. Dit is namelijk de server waarop je website gehost wordt. In eerste instantie wordt de website op een shared server gehost. Dit houdt in dat de server wordt gedeeld met anderen, zoals de winkelstraat ook bezet wordt door meerdere winkels.

Deze winkels willen allemaal graag veel mensen in hun winkel, net zoals jij. Wanneer het erg druk wordt in je winkel, wil je het liefst de hele winkelstraat voor jou alleen hebben. Hiermee wordt de hele straat jouw winkel, en bied je je klanten alle winkelruimte.

In dit geval stap je over van een shared server naar een dedicated server, die specifiek voor jouw online business is ingericht. Wij signaleren wanneer jouw online business hier behoefte aan heeft om zo de online klantbeleving te versterken.

Staan jouw wensen hier niet in vermeld, dan wil dat niet zeggen dat wij niet in huis hebben wat je zoekt. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

We horen graag van je